Costa Cálida – Murcia

Een provincie om van te houden!

Meer informatie ontvangen?

De Costa Cálida, de kust strook van de regio Murcia, heet niet voor niets ‘warme kust’.

Hier schijnt ruim 300 dagen per jaar de zon en kun je zelfs eind december met een beetje geluk nog op een terrasje lunchen.

Deze regio is echter nog steeds vrij onbekend. Er zijn vele verborgen strandjes en beschutte baaien waar het heerlijk vertoeven is. Je kunt er eindeloos wandelen in beschermde natuurparken en gezellig uitgaan in de verschillenden bars en restaurants. 

Puur Spanje

CARTAGENA: Cultuurstad bij uitstek!

Begin 20e eeuw bloeide de welvaart in Cartagena dankzij de mijnbouw in de omliggende bergen.

Al gauw verrezen elegante art-deco herenhuizen langs de Calle Mayor, tot op vandaag te bewonderen tijdens een wandeling door de stad.

Als havenstad beschikt Cartagena bovendien over een marine-museum en het prototype van de 1e onderzeeër.

Cartagena is een stad en havenplaats in het oosten van Spanje, in de regio Murcia, aan de Middellandse Zee.

De haven van Cartagena is een van de belangrijkste havens van het land.

Cultuur en schoonheid

Geschiedenis

Cartagena heeft een lange geschiedenis. De stad werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht door de Carthaagse Hasdrubal en was belangrijk door haar beschutte haven.

Ze kende haar hoogtepunt tijdens het Romeinse Rijk, en kwam daarna in handen van de Visigoten, de Vandalen, de Byzantijnen en de Arabieren, totdat het in 1245 veroverd werd door koning Alonso X.

Elke cultuur heeft zijn sporen nagelaten, van het Romeinse amfitheater – de 2de belangrijkste op het Spaanse schiereiland! – tot kerken en de 18e-eeuwse muur van koning Karel III, die nog steeds het oude stadsdeel en het kasteel van La Concepcion omarmt.

De provincie Murcia heeft een typisch Middellands-zeeklimaat, er waait een koele zeebries in de zomer en in de winter bent u er beschermt door de omliggende bergen tegen de koude noordenwind. Het gebied geniet van gemiddeld 3000 uren zon per jaar en de gemiddelde temperatuur bedraagt gemakkelijk meer dan 20 graden.

Party boat

Gezelligheid met Topuitzicht!

Dé locatie voor een onvergetelijk feest of evenement!

Neem contact met ons op en laat u informeren over de vele mogelijkheden!
Onze medewerkers staan u graag te woord.