Watersport en Fun

Spanje is een land van feest en fun.
‘Mañana, mañana’, met andere woorden: wat vandaag niet lukt, komt morgen wel.

Vaar mee met de “party catamaran” en  beleef samen met je vrienden een fantastische rondvaart op de heldere blauwe Middellandse zee onder het genot van een hapje en drankje! 

Feesten is natuurlijk niet de enige reden waarom je kiest voor de Costa Calida, er valt veel meer te beleven.

Bezoek één van de stranden van La Manga of maak een “segway” tour over de boulevard. En voor wie een dag niet naar het strand wil maar wel van avontuur houdt, is een bezoek aan het water- en avonturenpark Parque Rafael de la Cerda een must!

La Manga del Mar Menor is een landstrook, gelegen aan de zuidoostkust van Spanje. De dichtstbijzijnde stad is Cartagena.

Mar Menor is het grootste zeewatermeer in Europa. La Manga is een smalle landstrook met een lengte van 22 km. en breedte tot 1.5 km. Deze strook sluit eigenlijk deze binnenzee maar staat wel in contact met de open zee.

Gezien het warme, heldere water en de geringe diepte van het zoute meer is watersport hier mogelijk in al zijn vormen. 

Men kan o.a. kanoën, waterskiën, zwemmen, snorkelen, waterfietsen, parasailen, jetskieën surfen, wandelen, fietsen, kortom: voor jong en oud is er vertier in dit gebied. 

In de zomer zijn er leuke boot/catamarantochten te maken naar diverse plaatsen en eilanden in de omgeving.

Op de boulevard is het mogelijk een “Segway” toer te maken.

La Manga ligt tussen twee natuurgebieden: “Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar” aan de noordzijde en “Salinas de Marchamalo” en “Las Amoladeras” in het zuiden. 

De “Mar Menor” is een ideale plaats voor het beoefenen van vele watersporten. Het water van de Mar Menor is niet diep en er zijn zo goed als geen golven.

Langs de Strip vindt u aan beide zijden prachtige stranden met wit zand, rotspartijen, jachthavens en tal van watersport faciliteiten. Ook vindt u hier een grote variatie aan bars, cafés, restaurants, hotels en toeristische winkels.

Er is een indrukwekkende jachthaven, genaamd “Tomas Maestre Marina” waar u kunt genieten van het uitzicht. 

Waterpark Parque Rafael de la Cerda

Er is veel meer te doen dan alleen maar lekker zwemmen en van de glijbanen afglijden in dit fantastische park.

Naast drie mooie zwembaden, met verschillende dieptes, beschikt het park over kabelbanen, klimwanden en touwbruggen.

In het park zijn diverse speeltuinen en er is voldoende schaduw waarin je heerlijk kunt zitten en genieten van de dag.

Ook is er een groot doolhof, kun jij de weg terugvinden?

Een veelzijdig park met diverse eetgelegenheden. Het park is rolstoelvriendelijk.

Voor diegenen die het strand en de stad even willen laten voor wat het is.

Natuurgebied  “Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar”

In dit beschermd natuurgebied wat ongeveer 2250 are groot is, zijn wandelpaden en fietspaden aangelegd en tevens mooi aangelegde uitzichtposten waar men de Flamingo’s kan bewonderen.

De flamingo’s verzamelen zich hier aan het eind van de zomer om de trek naar Afrika te maken voor de winter in aantocht is. Er is een onderzoekscentrum wat men kan bezoeken en waar men goede informatie kan verkrijgen in diverse talen. Hier in dit natuurpark kun je met een beetje geluk veel watervogels zien zoals pluvier, zeezwaluw en regenwulp.

San Pedro del Pinatar is gelegen aan het Mar Menor, een zoutmeer aan de Costa Calida, en dankt haar bekendheid aan de zoutproductie en aan de geneeskrachtige modderbaden. 

Aan het strand van Lo Pagan zie je gedurende de zomermaanden mensen die zich insmeren met modder en zich daarna in de zon laten drogen. Vervolgens gaat men in zee baden.

Het water van het Mar Menor bevat veel jodium.

Mensen met gewrichtsklachten of huidproblemen geven aan dat de klachten door deze behandelingen verminderen.

De modder bevat calcium, fluoride en magnesium, sulfaat en chlorine.

Vooral de Spanjaarden die van gezelligheid houden verenigen hier het nuttige met het aangename.

Wanneer men ’s morgens over de pier wandelt ziet men meerdere echtparen en familieleden die elkaar insmeren en onder het genot van een drankje en / of een hapje zich laten drogen.