Experiencia 43

Een plek met ruim 2000 jaar luisterrijke geschiedenis die af te lezen valt aan de schitterende kastelen en paleizen, overblijfselen van Romeinse architectuur en bijzondere archeologische vondsten onder de zeespiegel. Dat is Cartagena, de thuisbasis van Licor 43 aan de Middellandse Zee.

Cartagena is de ideale stad om te dwalen langs historische gebouwen, om te zwemmen of te zeilen, om authentieke Spaanse gerechten te proberen en om te genieten van elk gouden moment. En de kers op de taart tijdens dit verblijf is een bezoek aan de thuisbasis van Licor 43 met een Experiencia 43 tour.

Licor 43

Een bezoek aan Cartagena is niet compleet als je “Experiencia 43″ niet hebt meegemaakt: een perfecte gelegenheid om de oorsprong en de geheimen van Licor 43 te ontdekken.

Op de productielocatie van Licor 43, op het mediterrane platteland, is een speciaal gedeelte waar gasten kunnen ruiken en proeven. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van Licor 43 en kun je de favoriete cocktails zelf uitproberen. 

Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten die de likeur rijk is.

Licor 43 is een zoete Spaanse likeur met een sterke vanillesmaak. Er zitten maar liefst 43 natuurlijke ingredienten in, waaronder citrusvruchten en aromatische planten. Licor 43 (Cuarenta y Tres) is dé hit onder de likeuren op dit moment. Licor 43 drinkt men “in the mix”, als basis voor een cocktail, maar is tevens geschikt om puur, “on the rocks” van te genieten. De zoete en subtiele smaak van Licor 43 (Cuarenta y Tres) laat zich bij iedereen goed in de aarde vallen. Een echte aanrader!

De ontwikkeling

Ontdek de geschiedenis van het merk en de ontwikkeling van het product, van de eerste reclamecampagnes tot de werktuigen die vroeger werden gebruikt bij de productie van Licor 43.

Het proces

Tenslotte bekijk je in de fabriek het proces dat achter het goud schuilgaat.

Je volgt een route en krijgt het proces uitgelegd van het samenstellen van ingrediënten tot het bottelen van de heerlijke likeur – en wie weet raad je de geheime ingrediënten.

Je kunt een workshop volgen om de lekkerste cocktails zelf te maken met deze heerlijke drank.

De legende vertelt ons dat de Romeinen in Carthago geconfronteerd werden met een gouden, aromatisch elixir, doordrenkt van lokale vruchten en kruiden. Bij het zien van de impact die deze elixer had op de lokale bevolking, verboden de Romeinen de productie en consumptie ervan.

Maar het volk in Carthago bleef in het geheim toch genieten van deze eigenzinnige drank, genaamd Liquor Mirabilis.

Na enige tijd werd deze wonderbaarlijke vloeistof zelfs populair onder de Romeinse elite. Het brak de weerstand en won de harten van velen. Uiteindelijk werd de gouden vloeistof geëxporteerd naar andere mediterrane steden van het rijk.