Wandelen en fietsen in de provincie Murcia..

Veel bijzondere plant- en diersoorten gedijen in de naaldboombossen en tussen de kleurrijke rotsen. De oranje tinten van de badlands contrasteren tegen de blauwe kleur van de stuwmeren. De geur van rozemarijn en tijm en de geluiden van vele vogels begeleiden je tijdens een wandeling of fietstocht. 

Sierra Espuña

De regio Murcia is een zeer vruchtbaar gebied en is bezaaid met fruitbomen: sinaasappels, citroenen en vijgen waar je ook wandelt. De amandelbomen komen veelvuldig voor en hebben een prachtige witte bloesem.

Bezoek Murcia eind februari en je wordt beloond met schitterende witte en roze valleien.

Uitzicht op zee

Fietsen is populair in Spanje en de Costa Cálida is een ideale regio om met een fiets te ontdekken.

Als u liever uitzicht op zee wilt dan zijn fietstochten mogelijk tussen Cartagena en Águilas: fietsen langs rustige wegen en op het platteland tussen de stranden en de bergen.

Canyons en rotspartijen

Kenmerkend voor de natuur in Murcia zijn de vele hoge rotsen, die een trekpleister vormen voor vooral klimmers. 

Wie niet de kracht heeft om naar boven te klauteren, kan ook wandelen langs de rotsformaties. De Estrecho de la Aguileja is een 300 meter lange en 10 meter diepe kloof bij Aledo.

Het mooiste gebied in Murcia is zonder twijfel toch wel het mooie Sierra Espuña Natuurpark. Het groene hart van Murcia staat garant voor prachtige natuur en frisse buitenlucht.