Motorsport Costa Calida

Motorsport leeft in Spanje!

Niet alleen is het geweldig om via de weg het mooie Spanje te ontdekken,
ook op (wedstrijd)circuits, offroad en op crossbanen kan men naar hartelust genieten van deze sport.

Het immense binnenland van Spanje is zeker een ontdekkingsreis waard. En hoe kan dit beter dan op een fijne motor?

Het lijkt wel of Spanje speciaal voor avontuurlijke motorrijders is ontworpen. Via haarspeldbochten rijd je van het ene adembenemende dorpje via prachtig gekleurde bergketens, door naar het volgende traditioneel ogende dorpje, tussendoor genietend van de paradijselijke pracht en praal.

Raak verslaafd aan dit wonderbaarlijke motorland en ontdek Spanje op de motor.

Off road Motorcross

Hou je van Motorrijden en durf je ook van de verharde weg af?

Er zijn diverse route`s met verschillende niveau`s. Dit varieert van snelle gravelpaden, rivier beddingen, moeilijke en steile enduro paden tot hele kleine en technische “geitenpaden”. Alles waar een Enduro/Off Road rijder van droomt. 

De ondergrond is hier over het algemeen hard en erg rotsig.

Supercross Fuente Alamo

Ieder jaar is er in het plaatsje Fuente Alamo een traditioneel evenement genaamd “Supercross”. Tijdens dit evenement strijden rijders om de begeerde Spaanse- en wereldtitels in motorcross.

Zeker de moeite waard om dit evenement een keer bij te wonen en de Spaanse motorcross sfeer te proeven.

Zelf de baan op!

Zelf kun je ook de baan op. Vlak bij de stad Cartagena ligt het fantastische circuit “Circuito Cartagena” welke op bepaalde tijden toegankelijk is voor rijders zonder licentie. 

“Circuito Cartagena” is de “Thuisbaan” van de Spaanse meervoudig wereldkampioen Manuel Hernandez Nicolás. Hij was als rijder actief in de motorsport van 1983 tot 1994. Eén van zijn hoofdsponsoren in die tijd was Licor 43.

In 1998 richtte hij het bedrijf Hernández Bikes op voor de invoer van motorfietsen, met name voor de aankoop en verkoop van bepaalde type motoren en met zijn wedstrijdteam en deelname aan kampioenschappen in Spanje, Europa en de wereld, blijft hij nieuwe projecten met jonge rijders ondersteunen.