Golfen aan de Costa

Spanje is al decennia lang de belangrijkste golfbestemming in Europa en golfers zullen Spanje ook wel blijven bezoeken bij het plannen van een golfvakantie. Vooral langs de mediterrane kust (de costas) vindt u veel golfbanen van hoge kwaliteit.

Een sportieve manier om te ontspannen aan de Costa Costa Calida is 18 holes afwerken op de golfbaan, want je vindt er een waaier aan golfterreinen, elk met hun eigen specifieke karakter: waterhindernissen of eilandholes, grote hoogteverschillen of bunkers, … Je technische skills zullen behoorlijk op de proef gesteld worden.

Hacienda del Alamo

Deze prachtige 18 holes golfbaan is – zonder enige beperkingen – ontworpen door David Thomas. Hij heeft in zijn ontwerp veel faciliteiten opgenomen, waaronder een riante overdekte driving range.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: ***
Type: Resort course

Mar Menor Golf

Mar Menor ligt op slechts een paar kilometer afstand van de ‘kleine zee’ waaraan de golfbaan z’n naam ontleent, een prachtige binnenzee aan de Costa Calida. Maar ook op de baan zelf speelt water een belangrijke rol.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: **
Type: Resort course

Torre Pacheco Golf 

Club de Golf Torre Pacheco is een karakteristieke 9 holes golfbaan in een stedelijke omgeving. Het is een vrij vlakke baan, maar de moeilijkheid zit ‘m in de korte afstanden. Behendigheid is essentieel voor goed resultaat.

Holes: 9
Moeilijkheidsgraad: ***
Type: Parkland course

La Serena Golf

Het terrein van La Serena Golf, gelegen in de gemeente Los Alcázares, beslaat zo´n 60 hectare en reikt tot aan de Mar Menor, de ‘kleine zee’.
Het terrein is vlak, dus goed te belopen.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: ***
Type: Resort course

Mundo Aguilón Golf

Mundo golf Aguilón is een spectaculair ontworpen golfbaan met meer dan 100 bunkers, 6 grote meren en een groot aantal natuurlijke ravijnen. Een buitengewoon gevarieerd en geaccidenteerd terrein dus.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: ****
Type: Parkland course

Golfreizen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Doordat vliegtickets naar warme bestemmingen steeds goedkoper zijn geworden en golfvakantie aanbieders steeds interessantere en goedkopere pakketten samenstellen.

Voordat je een golfreis boekt is het verstandig om je eerst goed te oriënteren waar je heen wilt. Golfvakanties zijn er in alle soorten en maten, weekend golfarrangementen of volledige week golfreizen.

La Peraleja Golf

Het parcours van de Peralejos Golf Club heeft een afstand van 6112 meter, Par 72, in een redelijk vlak terrein met strategisch geplaatste hindernissen. De speler zal al zijn skills moeten gebruiken om een goed resultaat te behalen.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: ***
Type: Resort course

La Manga Course

Drie adembenemende championship golfbanen, schitterende oefenfaciliteiten en een prachtige omgeving. La Manga Club is reeds drie keer verkozen tot ´Europees topgolfresort´.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: ***
Type: Championship course

Valle del Este Golf

Er zijn waterhindernissen maar maar vooral op de 3de, 5de en 18de hole zult u al uw skills moeten aanwenden om een goed resultaat te behalen. De fairways zijn breed en er zijn relatief weinig bunkers.

Holes: 18
Moeilijkheidsgraad: ***
Type: Parkland course

Reis aanbieding

Binnenkort meer…